Az ideális gumiabroncs és élettartama

Az ideális gumiabroncsok kiválasztása, legyen szó személy vagy haszongépjárművekről, minden esetben nagymértékű körültekint.st igényel, hiszen számos tényező befolyásolhatja választásunkat, valamint ezáltal az abroncsok élettartamát is egyben. Néhány alapvető szempontot figyelembe véve hosszú távú és jól megtérülő befektetésre tehetünk szert egy-egy jó minőségű gumival:

• Mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat használjuk a biztonságos közlekedés érdekében, hiszen a nyári és téli abroncsok gumikeverékei más-más tulajdonságokkal és adottságokkal rendelkeznek eltérő hőmérsékleti tényezők és útviszonyok között.

• A gumiabroncsok mintázatát a használati igényeknek megfelelően válasszuk ki, például városi közlekedés, hegyvidéki közlekedés stb.

• A gumiabroncsok állapotát és kopását rendszeresen ellenőrizzük, csak úgy, mint az esetlegesen előforduló sérüléseket, és szükség esetén forduljunk szakértőkhöz, valamint amennyiben elkerülhetetlen, fektessünk be új, minőségi darabokba.

• A le és felszerelés során érdemes szakértő szolgáltatásait igénybe venni, hiszen számos kellemetlenséget megspórolhatunk.